2R'S web
   
 
Websites bouwen      

Hello World PHP codeIn 2004 ben ik benaderd door de kerk of ik iets voor ze kan betekenen, in de vorm van zitting nemen in commissies en/of afdelingen. Dat is niets voor mij, vond ik.
Wel had ik eens gehoord dat er behoefte was aan een website. Om zo jongeren en oudere jongeren te betrekken bij het kerkelijk leven. Ik stelde voor me daarop te storten. Na goedkeuring van de kerkeraad kon ik hieraan beginnen.

Als eerste een inventarisatie gedaan van de wensen en doel van de website. Met deze gegevens, en hulp van collega en vriend Chris Hansen, een sjabloon bedacht. Chris werkte al aan een website over fotografie, dslr.nl.

In 2005 is de eerste versie van de website gelanceerd. Deze was gemaakt met Frontpage. De website was in de lucht en draaide lokaal op een PC bij mij thuis. Frontpage maakte niet erg efficiente code aan. Hierdoor en door de lokale webserver-PC thuis, was de website niet erg snel.

De volgende stap was dan ook de code te optimaliseren en over te stappen naar PHP code. Ook de webserver thuis was niet ideaal omdat mijn internet snelheid nogal laag was. Korte tijd na de optimalisatie van de code is de website ondergebracht bij hosting provider One.com.

Nu was de snelheid van de website voldoende. De beheerbaarheid nog niet. Ik moest alles zelf bijhouden. Er werd genoeg aangeleverd. Het moest alleen omgezet worden naar code.
Hiervoor is een CMS (Content Management System) pakket de oplossing. Ik heb er veel geprobeerd en ben WebsiteBaker gaan gebruiken. Dit is een CMS welke eenvoudig gebruik, meertaligheid, flexibiliteit en de mogelijkheid van het gebruik van PHP code combineerd. De kerk site is sinds begin 2010 volledig over naar WebsiteBaker. Inmiddels zijn er verschillende groepen en afdelingen binnen de kerk die de eigen pagina's beheren.

Al die tijd heeft Chris Hansen me aangezet en geholpen met verbeteringen. Bedankt Chris.

In de tussentijd heb ik ook nog aan andere websites gewerkt. De techniek hierachter varieert van Frontpage, naar PHP tot WebsiteBaker CMS.

Een groot project kwam op mijn weg nadat ik Markwin Meeuws ontmoette tijdens een concert. Markwin is eigenaar en beheerd de website progstreaming.com. Zijn website streamt, hoofdzakelijk progressieve, rock muziek. Vandaar de naam. Markwin was benaderd met de vraag of het mogelijk was om ook de muziek op Apple producten, zoals iPhone en iPad, te beluisteren. Omdat flash werd gebruikt, was dat niet zo maar mogelijk. Technisch is het wel mogelijk.
Dit was het begin van onze vriendschap. Eerst heb ik een inventarisatie gemaakt van de wensen. De site draaide onder WordPress CMS. En het beheer was een drama en kostte veel tijd. Ik besloot de website compleet te herschrijven, met behoud van de template, want die was goed, en heb websiteBaker en onderliggende PHP code gebruikt. De tijd voor onderhoud verbeterde met 500%.


Een overzicht van het portfolio ziet u hieronder.

Image van website Gereformeerde Kerk Lopik Image van website Tentdagen Lopik
Image van website W.de Bruijn Transport Image van website Huidverzorgings Instituut Helene
Image van website progstreaming.com 
Top! Top!