2R'S web
   
 
Fotografie      

Midden 2004 heb ik een digitale camera gewonnen. Dit heeft me gestimuleerd weer wat met fotografie te doen.

In het verleden ben ik veel naar concerten geweest, waar je onbeperkt foto's kon maken. Eerst kleuren foto's en later dia's, omdat die een hogere ISO waarde aankonden.

Hiervoor gebruikte ik een eenvoudige spiegelreflex camera, van Reflex, van foto Quellle. Enkele lensjes complementeerde het geheel.
Het was leuk je hobby van muziek en fotografie te kunnen combineren.

Tot ik de camera won stond het fotograferen op een laag pitje en kwam ik niet verder dan familie en vakantie kiekjes. Ook concerten bezocht ik niet veel meer.

HP digitale camera HP635
De gewonnen camera is een HP Photosmart 635, welke 2MB foto's maakt.
Het is een lichtgewicht, kleine en goede camera. Ik heb er veel plezier aan beleeft.
Zo ver ik me kan herinneren heb ik de camera voor het eerst voor concert foto's gebruikt tijdens een concert van Phil Collins in de Amsterdam ArenA.
Enig nadeel van de camera is het batterij verbruik. Met heel goede batterijen zijn enkele tientallen foto's te maken. Dat is weinig.

Door het batterij verbruik van de HP camera was ik genoodzaakt veel extra batterijen mee te nemen. Hiermee was het voordeel van de camera weg en het begon ook te irriteren dat op elk belangrijk moment de camera leeg was.
Canon Powershot A530
Dus onderzoek gedaan naar een vergelijkbaar, betaalbaar toestel, met een beter batterij verbruik. Vandaar dat ik op naast staande camera uit kwam. Betaalbaar, lichtgewicht, goede foto's en een fantastisch batterij verbruik. Het is met deze camera mogelijk om met twee goede AA batterijen tijdens een concert de hele avond te fotograferen.
Ook het gebruik buitenshuis is goed. Tot ISO 800 in te stellen, wat bij concerten handig is, en toch weinig ruis. Er kan met de camera ook gefilmd worden en dat doet het niet onverdienstelijk.
Omdat ik meestal naar concerten in kleine zalen ga, had ik het enige nadeel van deze camera niet meteen door. Namelijk het ontbreken van een beeldstabilisatior. Dat kwam aan het licht terwijl ik bij een concert met weinig licht in een grote zaal was. 
Top! Top!